KIND OF BLUE KUNST

Kind Of Blue Art gemaakt door Luïz en geïnspireerd door:

Hét studioalbum van de Amerikaanse jazzmusicus Miles Davis. De plaat is sinds de opname in 1959 een steady-seller en wordt officieus de beste jazzplaat van de 20e eeuw genoemd. De muziek is tijdloze cool-jazz en heel toegankelijk, en toch muziek-technisch verbluffend.

Kind of Blue werd opgenomen op een drie-sporen tape tijdens twee sessies bij Columbia Records (’30th Street Studio in New York). Op 2 maart werden de nummers “So What”, “Freddie Freeloader” en “Blue in Green” opgenomen. En op 22 april de nummers: “All Blues” en “Flamenco Sketches” voor de achterkant van de lp. De productie was in handen van Teo Macero – die Davis’ vorige twee lp’s had geproduceerd – en van Irving Townsend.

Miles Davis riep, zoals hij gewoon was, de sessiemuzikanten op zonder voorafgaande repetities en zonder dat ze een idee hadden wat ze zouden opnemen. Een en ander staat beschreven in de originele liner notes van pianist Bill Evans. Hij vermeldt dat Davis de bandleden wat schetsen van toonladders en melodielijnen toestopte om daarop dan te improviseren.

De resultaten waren ondanks de geringe voorbereiding indrukwekkend, hoewel de hardnekkige legende dat het hele album in één keer werd opgenomen onwaar is. Alleen ‘Flamenco Sketches’ leverde reeds bij de eerste take een volledige opname op. De totstandkoming van dit album, de voorgeschiedenis ervan en de meewerkende musici worden uitvoerig beschreven in een boek van Ashley Kahn (Kind Of Blue, The Making of the Miles Davis Masterpiece).

Voor meer informatie over de Kind Of Blue kunstwerken en/of de prijs: Contact.